Gode råd til herre- og damecykler i verdens cykelhovedstad

København blev for adskillige år siden annonceret som verdens sikreste cykelby, og for nogle måneder siden er der kommet en mere fantastisk fact til os. Der findes fra dette år en overvægt af cykler i Købehavn, sammenlignet med privat og offentlig trafik. Det nye resultat er overraskende postiv, særligt når vi kigger på den tilbageværende moderne eropæiske og amerikanske verdensdel. Og så ser man de oplagte fordele, at vores luft bliver forbedret, grundet man ser færre udledning afforurening i forhold til hvis alle cyklisterne kørte i bil. Dertil kommer at det desforuden ret sikkert at færdes på cykel i Kbh, idet man ser små cykelveje på alle hovedfærdselsårene, og derfor er du stort set aldrig eneste cyklist, så der er begrænset risiko for, at bilister misser dig på cykel. Dog skal du stadig give agt for højredrejende køretøjer med blinde vinkler.
Med udgangspunkt i ovenstående er du garanteret også cyklist og har brug for en bedre dame- / herrecykel. Eller muligvis er datteren eller sønnen blevet gammel nok til at det skal have sin private børnecykel. Sørg for at gå efter en cykel, som er afstemt til din hverdag. Det er nødvendigt at gøre sig klart, om du fortrinsvist skal køre kortere afstande rundt i byen hvorfor du eventuelt vil kunne klare dig på en god gammeldags herre- / damecykel i havelåge-stil, eller du har et godt stykke vej hen til dit arbejde, og på dette grundlag bør fokusere på racercykler.
Er du lidt gammel af gårde, går med fx dårlig hofte eller for eksempel bare ret doven, er en el cykel dit valg. I denne situation skal du gøre op med dig selv, om du kunne tænke dig elcykleni hurtig model, almindelig cykel eller fx den rustikke bedstemorcykel. En el-dreven tohjulet model er hertil ikke forurenende, eftersom den bruger batterier, der er født med betydelig holdbarhed. Du kan få en bred vifte af mekanismer, men cyklerne med central motor plus formotor er i 2017 de fortrinsviste forhandlede hos os. Man har foruden elcykler påsat baghjulsmotor. En centermotor-cykel står som den mest prissatte, men til gengæld ydermere et rigtigt funktionelt elmotortræk. Mærkerne er adskillige af de samme cykelproducenter, som på samme måde laver cyklerne på el. For eksempel Kildemoes og Jensen for blot at nævne nogle.