A kassen viste sig som et klogt valg

For nyligt var stedet, hvor jeg arbejdede nødsaget til at lukke produktionen ned. Jeg stod derfor til min store overraskelse uden indtægt.

Det synes vildt svært. Jeg har aldrig stået uden stabil løn. Heldigvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde betalt til a-kasse. Det var min redning, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det var uden mening at betale til akasse. Jeg har jo aldrig været uden arbejde før i tiden, men gudskelov var jeg klog nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg lige pludselig var ledig var det altså bare en stor hjælp

Arbejdsløshedskassen bidrog med at få vished om det økonomiske og det juridiske, ligesom de assisterede at lede efter tænkelige jobmuligheder, udformemotiverede ansøgninger og CV. Det var egentlig ret nemt.

Det er svært at finde job i min profession. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg ville være uden arbejde over en lang periode. Økonomisk ville det blive trangt, men det kunne godt lykkes. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg garanteret økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg behøver ikke sælge mit sommerhus, og jeg får mad på bordet. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der findes jo flere a kasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit arbejdsområde. De skal derudover være pålidelige. Gudskelov følte jeg mig tryg.

Jeg fik tilbudt et par faste møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var desuden mulighed for at skrive sig op til lærerige kurser, hvor jeg blev en del klogere på eksempelvis dagpengeberettigelse.

En dag fik jeg en henvendelse fra Krifa – som lod mig vide, at arbejdsløshedskassen havde et eventuelt arbejde til mig. Jeg var begejstret.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale i virksomheden. Jobsamtalen gik godt, og senere samme uge kontaktede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at gå ledig i fem måneder, og det er befriende, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er en byrde at være ledig, og det er af stor betydning at få den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløsheds-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a-kasse var af flere årsager min redning økonomisk. Af den årsag var jeg garanteret rent økonomisk, og jeg var aldrig nødt til at afskaffe de ting, der betyder noget for mig.